display result search
منو
جایگاه علمی امام باقر(ع)، جلسه دوم

جایگاه علمی امام باقر(ع)، جلسه دوم

  • 1 تعداد قطعات
  • 42 دقیقه مدت قطعه
  • 49 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام اسماعیل مقری با موضوع «جایگاه علمی امام باقر(ع)»، جلسه دوم، سال 1402

زندگی ائمه ما از جهات مختلف قابل بحث و بررسی است. تمدن سازی جامعه بر محور توحید یکی دیگر از کارهای بزرگی بود که ائمه ما مخصوصا امام باقر علیه السلام بود که انجام دادند.
اینکه جامعه در کنار علم و دانش و تجدد به تمدن نیاز دارد. علم با تمدن فرق می کند. حاصل علم تجدد می شود. مثلا وقتی در کشور فیزیک شیمی وعلوم دیگر توسعه پیدا می کند جامعه متجدد می شود. اینکه روزی ما اسب سوار می شدیم و حالا سوار بر هواچیما می شویم، این حاصل علم است که به این می گویند تجدد.
اما یک چیزهایی به مانند اخلاق، حقوق، سبک زندگی، روابط حسنه اجتماعی، عدالت و... اینها تجدد نیست. اینها تمدن است. یک جامعه متمدن یک جامعه ای است که این فضیلت ها در آن حاکم باشد و انسان ها از کرامت لازم برخوردار باشند. این به سواد جامعه هم ربطی ندارد. ممکن است امروز در جامعه ای بویی از تمدن حس نکنید در حالی که مردم آنها دارای زندگی متجدد هستند. در حالی که هزار سال قبل که این تجدد امروزی نبود متمدن ترین جامعه را ممکن است پیدا بکنید.
مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ ۚ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ ۖ تَرَاهُمْ رُکَّعًا سُجَّدًا یَبْتَغُونَ فَضْلًا مِنَ اللَّهِ وَرِضْوَانًا ۖ سِیمَاهُمْ فِی وُجُوهِهِمْ مِنْ أَثَرِ السُّجُودِ ۚ ذَٰلِکَ مَثَلُهُمْ فِی التَّوْرَاةِ ۚ وَمَثَلُهُمْ فِی الْإِنْجِیلِ کَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَىٰ عَلَىٰ سُوقِهِ یُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِیَغِیظَ بِهِمُ الْکُفَّارَ ۗ وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنْهُمْ مَغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِیمًا
محمد (صلی اللّه علیه و آله و سلم) فرستاده خداست و یاران و همراهانش بر کافران بسیار قویدل و سخت و با یکدیگر بسیار مشفق و مهربانند، آنان را در حال رکوع و سجود نماز بسیار بنگری که فضل و رحمت خدا و خشنودی او را می‌طلبند، بر رخسارشان از اثر سجده نشانه‌های نورانیّت پدیدار است. این وصف حال آنها در کتاب تورات و انجیل مکتوب است که (مثل حال آن رسول) به دانه‌ای ماند که چون نخست سر از خاک برآورد جوانه و شاخه‌ای نازک و ضعیف باشد بعد از آن قوّت یابد تا آنکه ستبر و قوی گردد و بر ساق خود راست و محکم بایستد که دهقانان را (در تماشای خود) حیران کند (همچنین محمد صلی اللّه علیه و آله و سلم و اصحابش از ضعف به قوّت رسند) تا کافران عالم را (از قدرت و قوّت خود) به خشم آرند. خدا وعده فرموده که هر کس از آنها ثابت ایمان و نیکوکار شود گناهانش ببخشد و اجر عظیم عطا کند.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 42:18

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخن