display result search
منو
شئون و ویژگی ‏های پیامبر(ص) و امامان(ع)

شئون و ویژگی ‏های پیامبر(ص) و امامان(ع)

  • 1 تعداد قطعات
  • 67 دقیقه مدت قطعه
  • 197 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام سیدحسن علوی با موضوع «شئون و ویژگی ‏های پیامبر(ص) و امامان(ع)»، سال 1397

تبریک طلب برکت از خداست برای اعمالی که برای خدا انجام می شود. برنامه اعتکاف اگر با شرایط آن انجام شود و خدا به آن برکت بدهد از آن چیزهایی خارج می شود که قابل تصور نیست.
پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم دارای سه شأن بوده اند که اینها هم عطای الهی و دارای اقتضا و شرایطی جهت واگذاری است. پس اگر به پیامبر چیزی تفویض می شود وکاری به او سپرده می شود باید لوازم آن، در مقیاس عمومی برای همه جهانیان و آنچه خدا خواسته که به آنها برسد در حد جغرافیا و طول تاریخ عطا شود. لذا به امام باید فصل الخطاب بدهند. یعنی چه؟ یعنی اگر کسی حرف امام را انکار کرد، خدا انکار شده.
یک شأن شأن تلقی وحی. پیامبر باید در یک مقامی قرار بگیرد که حقیقت عالم بالا را بی کم و کاست ببیند. کلمه نبی از ماده خبر و خبردار، آن کسی که خبر به او رسیده شده است. در این مقام، نبی با آن عصمت خدا دادی فقط تلقی می کند.
شأن بعدی مخصوص پیامبرانی است که دارای شریعت هستند و یک منصب بالاتر است.
یک مقامی است که به آن مقام تشریع می گویند. یعنی احکامی که از عالم بالا به پیامبر ابلاغ شد دارای کلیاتی است که تشریع و قانون گذاری آن به پیامبر واگذار شده است که این حکم برای ابد حکم است. «حلال محمد حلال إلى یوم القیامة و حرامه حرام إلى یوم القیامة»
مقام و شأن سوم شأن حاکمیت است. راه اندازی، ریل گزاری، جریان سازی، تحقق اجتماعی احکام در جامعه. در این مقام حکم پیامبر نافذ است و حکم او حکم خداست. «اطیعوالله و اطیعوالرسول»

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 67:10

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی