display result search
منو
تفسیر آیه 10 سوره بقره

تفسیر آیه 10 سوره بقره

  • 1 تعداد قطعات
  • 2 دقیقه مدت قطعه
  • 1593 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره بقره - آیه دهم

بیمارى، گاهى مربوط به جسم است، نظیر آیه‏ى 185 سوره بقره؛ «ومن کان مریضاً» که درباره احکام روزه بیماران مى‏باشد. و گاهى مربوط به روح، نظیر این آیه «فى قلوبهم مرض» که درباره بیمارى نفاق مى‏باشد.
داستان منافق، به لاشه ومردارى بد بو مى‏ماند که در مخزن آبى افتاده باشد. هر چه آب در آن بیشتر وارد شود، فسادش بیشتر شده و بوى نامطبوع و آلودگى آن افزایش مى‏یابد. نفاق، همچون مردارى است که اگر در روح و دل انسان باقى بماند، هر آیه وحکمى که از طرف خداوند نازل شود، به جاى تسلیم شدن در برابر آن، دست به تظاهر و ریاکارى مى‏زند و یک گام بر نفاق خود مى‏افزاید. این روح مریض، تمام افکار و اعمال او را، ریاکارانه و منافقانه مى‏کند و این نوعى افزایش بیمارى است. «فزادهم اللَّه مرضاً»
شاید جمله‏ «فزادهم اللَّه مرضاً» نفرین باشد. نظیر «قاتلهم اللَّه» یعنى اکنون که در دل بیمارى دارند، خدا بیمارى آنان را اضافه کند.
پیام ها:
1- نفاق، یک مرض روحى ومنافق بیمار است. همانطور که بیمار، نه سالم است و نه مرده، منافق هم نه مؤمن است و نه کافر. «فى قلوبهم مرض»
2- اصلِ انسان، دل و روح اوست. «زادهم اللَّه»
(حقّ این بود که بگوید «فزادها اللَّه مرضاً» یعنى در دل آنان مرض بود، خداوند مرض آنها را زیاد کرد. ولى فرمود: مرض خود آنان را زیاد کرد. پس قلب انسان، به منزله تمام انسان است. زیرا اگر روح وقلب منحرف شود، آثارش در سخن و عمل هویداست.)(170)
3- نفاق، مرضى است که رشد سرطانى دارد.(171) «زادهم اللَّه مرضاً»
4- زمینه‏هاى عزّت و سقوط را، خود انسان در خود به وجود مى‏آورد. «لهم عذاب الیم بما کانوا یکذبون»
5 - دروغگویى، از روشهاى متداول منافقان است. «کانوا یَکذبون»

منبع: پایگاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 2:19

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    عالی
  • کاربر مهمان
    عالئ

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی