display result search
منو
شکیبایی کلید حل تمامی مشکلات

شکیبایی کلید حل تمامی مشکلات

  • 3 تعداد قطعات
  • 36 دقیقه مدت قطعه
  • 257 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام علیرضا صادقی واعظ با موضوع «شکیبایی کلید حل تمامی مشکلات»، سال 1402

قرآن کریم برای رسیدن انسان به بالاترین درجات و مقامات و برای دستیابی به قرب الی الله و محبوبیت نزد پروردگار درآیات متعددی راه‌ها و نشانه‌های این هدف مهم را بیان نموده است.
از نظر قرآن کریم صبر و شکیبایی، یکی از ویژگی‌هایی است که ما را به‌جایگاه و منزلت والای قرب الهی می‌رساند که به‌جای مغضوب، محبوب خداوند متعال باشیم و به‌جای خشم و عذاب شایسته رحمت و مهربانی ذات اقدس الهی قرار گیریم.
آنچه ما را به ‌جایگاه محبوبیت خدا می‌رساند، صبوری و شکیبایی است. صبر و شکیبایی هیچ‌گاه به معنی تسلیم شدن، قبول شکست، تن دادن به ذلت و خاری نیست؛ بلکه صبر، ایستادگی و مقاومت در برابر مشکلات و سختی‌ها و پایداری در برابر مسائل و افراد مختلفی است که مانع رشد و پیشرفت انسان هستند.
صبر ازنظر قرآن و روایات همان ایستادن و مقاومت برای رهایی از مشکلات و عبور از سد و موانع رشد و پیشرفت انسان است. اگر در زندگی دنبال پشتوانه قوی در برابر مشکلات و سختی‌ها و تکیه‌گاه مطمئن هستیم و بناست در فراز و نشیب زندگی دلگرمی داشته باشیم که بتوانیم با تکیه بر آن بر مسائل مختلف فائق آمده به موفقیت برسیم، باید « إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ» را سرلوحه خود قرار دهیم. صبر و شکیبایی معیت و همراهی خدا را در پی داشته، به دلگرمی‌های امیدوارانه زندگی جریان می‌بخشد.
« إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ» یعنی با ایستادگی و مقاومت انسان بر هر مشکل، مانع و سدی که در مسیر رشدش قرار دارد، فائق آمده پیروز خواهد شد. یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت رسول گرامی اسلام در دوران 23 سال رسالتش، صبر و شکیبای در همه امور و سطوح است و صبری که قرآن کریم بدان تأکید دارد، همه‌جا و در همه احوالات را در برمی‌گیرد.
قرآن کریم در 70 آیه شریفه از صبر و شکیبایی سخن به میان آورده است. درآیات الهی صبر و شکیبایی برابر مصیبت به رضایت، صبر بر شهوت عفت، صبر در برابر مردم سعه‌صدر و صبر در برابر دشمن به مقاومت تعبیر شده است؛ صبر بسیاری از صفات پسندیده وجودی انسان را متجلی می‌سازد.
امام صادق علیه‌السلام فرمود « اَلصَّبْرُ مِنَ اَلْإِیمَانِ بِمَنْزِلَةِ اَلرَّأْسِ مِنَ اَلْجَسَدِ » صبر نسبت به ایمان مانند سر است نسبت به تن، هرگاه سر برود تن می‌رود، همچنین هرگاه صبر برود ایمان می‌رود. صبر به دستوارت دین، روح و اثربخشی می‌دهد.

قطعات

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی