display result search
منو
اهمیت استفاده از عمر

اهمیت استفاده از عمر

  • 2 تعداد قطعات
  • 29 دقیقه مدت قطعه
  • 103 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام علی نظری منفرد با موضوع «اهمیت استفاده از عمر»، سال 1403

اسلام دینی است که هم برای دنیای انسان و هم برای آخرت انسان برنامه دارد؛ این که در برخی از آیات کریمه قرآن آمده که انسان به‌صورت دعا از خدای متعال بخواهد «رَبَّنَا آتِنَا فِی الدُّنْیَا حَسَنَةً وَفِی الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ»، نشان‌دهنده جایگاه دنیا در مبانی دینی است.
تجلی زندگی خوب در گرو بدن سالم، رزق، امنیت و اعتقاد درست است. آخرت خوب این است که انسان در آخرت در جوار رحمت الهی و در پناه حضرت حق بوده از احوال و شدائد قیامت در امان باشد و به بهشت رهنمون گردد.
خداوند متعال نعمت‌های ظاهری و باطنی زیادی را عنایت نموده که نمی‌توان آنها را شمرد. توجه به نعمت‌های الهی بسیار مهم است و انسان نباید در مواجهه با نعمت‌ها ناسپاسی کند؛ نعمت‌ها همچون پرنده وحشی در قفسی است که اگر درب قفس باز شود و پرنده بگریزد، برگشت آن بسیار مشکل است؛ لذا انسان باید قدر نعمت‌ها را بداند.
انسان وقتی از نعمت‌های مشهود همچون تن سالم، عزت، وسعت رزق‌وروزی، فرزند صالح، امنیت و… برخوردار است، بایستی برای حفظ نعمت تلاش کند.
امام صادق علیه‌السلام در حدیثی به سفیان ثوری راهکارهای ماندگاری نعمت را بیان نمودند. امام می فرماید؛ هرگاه خداوند به بنده خود نعمتی عطا کند و آن نعمت در وجود او به چشم خورد، او حبیب خدا و بازگوکننده نعمت خدا نامیده می‌شود و هرگاه خداوند به بنده‌ای نعمتی دهد و آن نعمت در وجودش نمایان نباشد، وی دشمن خدا و تکذیب‌کننده نعمت او خوانده می‌شود.
یکی از راه‌های ستایش پروردگار مدح ذات اقدس الهی است؛ کل حمد از آن خدای متعال است، چرا که تمام نعمت‌ها، همه‌اش از خداست.
شکر به دو صورت زبانی و عملی است. برخی همچون طاغوت‌ها با این تصور غلط، ثروتی که بدان دست‌یافته‌اند را از آن خود می‌دانند؛ درحالی‌که همه چیز از آن ذات اقدس الهی است و اگر انسان شاکر نباشد و ثروتش را در مسیری که حق‌تعالی فرموده هزینه نکند، این نعمت به وبال تبدیل خواهد شد.

قطعات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی